onsdag, juni 06, 2007

Inte ok!

Jag blir så jä**a trött på folk som inte har sina hundar kopplade, som inte tar sitt ansvar och som inte visar lite repekt för andra!!

Ture är lite rädd för andra hundar. Speciellt om de är arga. Vilket ju såklart beror på att han har blivit attackerad av lösa och arga hundar.

Nu har vi mött lösa hundar tre gånger på ganska kort tid. Med lite olika resultat. Men jag har blivit mer eller mindre arg (ifrån skitförbannad till väldigt irriterad).

För ett par veckor sedan var det en lös ensam fet golden retriver som ägarna till sist lyckades koppla. Men eftersom de hade flexikoppel som de så klart inte kunde kontrollera försökte den och lyckades nästan attackera Ture. Detta var i ett naturreservat där man inte får ha hundar lösa.

För några dagar sedan gick jag, Ture och M och det kom en lös schäfer. Den ville fram till Ture, oklart om den var arg eller glad. Visade varken eller. I tumultet lyckades den knuffa till M som blev ledsen och började gråta. Detta var i ett naturreservat där man inte får ha hundar lösa.

Häromdagen var vi nere vid ett bad. Stod och tittade lite på bryggan. Då dyker det upp en flatcoated retriver och en boxer som springer fram och skrämmer några barn på stranden för att sedan fortsätta ned i vattnet. Inga ägare syns till! Efter ett par minuter dyker ägarna upp och har inte särskilt bråttom att koppla hundarna. På denna promenad såg vi två rådjur i skogen. Detta var i ett naturreservat där man inte får ha hundar lösa.

Och det är inte ok! Att skrämma barn och djur. Det är så respektlöst!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar