måndag, december 17, 2007

Barngrejer

Någonting som jag blir tokig på är barnkläder och barnsaker! Varför måste det vara så himla uppdelat på pojkgrejer och flickgrejer! Det retar mig så himla mycket att ALLA kläder för flickor måste vara rosa och dekorerade med puffärmar, rosetter, hjärtan och annat! Och att ALLA kläder för pojkar är bruna, beiga, mörkblå eller svarta!

Ok, att det kanske finns såna som vill ha sånt (föräldrar och barn) men det är så synd att det finns så lite neutrala grejer. Alla kläderna måste ju inte vara dekorerade med grejer tycker jag! Men det gillar väl klädtillverkarna. För då måste man köpa mera eftersom kläderna blir svårare att passa ihop. Och syskon kan inte ärva särskilt mycket om de inte är av samma kön.

Nu säljs det ju en hel del finkläder till barn inför julhelgen. Och då är det typ en miljon klänningar och sen i nån undanskymd hörna hänger det några set med finbyxor och en skjorta till pojkar. Suck. Mer finkläder till pojkar också!

Och leksaker sen... Har köpt en paraplysulky för dockor till M i julklapp. Har kollat i flera affärer. Det finns bara rosa och ljuslila. Kunde det intefinnas några som påminner om såna som är till barn? Dvs i lite olika färger. Eller kanske några i andra färger också? Tex röda, gröna och gula.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar