onsdag, juni 18, 2008

Fel, fel...

Såg på DN att de (eller kanske snarare Allt om barn) har en artikel om Livmedelsverkets nya råd för gravida och ammande... Och det blev ju fel på DNs rubrik! Blir faktiskt lite upprörd. För det är ju en jäkla skillnad på gravid och ammande! Och det kanske är därför som Livsmedelsverket inte har velat ge korrekta råd eftersom de tror att folk har svårt att fatta skillnaden mellan att vara gravid och att amma. Tydligen har journalister svårt att förstå att den skillnaden.


Felaktig rubrik från DN.se - 18 juni 2008

Men om man tycker att det är svårt med den skillnaden kan man ju tänka så här: det är stor skillnad på att dricka någonting som har en alkoholhalt på ett visst antal procent och att ha det i blodet!

Synd att fokus inte ligger på hur mycket föräldrar (dvs även pappor och icke ammande mammor) ska dricka när de har ansvar för barn!

Antar att DN kommer att fixa sin rubrik snart. Man kan ju hoppas att inte allt för många gravida ser det och tror att det är ok att dricka alkohol när man är gravid! För det säger ju inte Livsmedelsverket, tvärtom. De skriver:

"Alkohol passerar över till ditt barn via moderkakan. Fostret är känsligare för alkohol än vad du är, så avstå från alkohol så snart du tror att du är gravid."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar