fredag, januari 23, 2009

Tänder

Efter att ha lämnat M på förskolan åkte jag och F iväg till ICA. Men framme på parkeringen hann jag bara plocka ur F och sen ringde förskolan och sa att M hade slagit sig i pulkabacken. Och slagit i tänderna. Åkte i flygande fläng tillbaka till förskolan. Träffade en väldigt ledsen M. Och sen bar det iväg till tandläkaren i Jakobsberg. Där tittade två tandläkare på Ms framtänder. Den ena pekade ganska mycket innåt och den andra såg inte heller bra ut. De trodde att minst en behövdes ta bort.

Men för att inte M skulle få en skräckupplevelse av tandläkaren skulle vi åka in till Eastmaninstitutet där de är specialister på barntänder. Där röntgade de. Och konstaterade att båda framtänderna måste tas bort! M fick lugnande och sen kunde de lägga lokalbedövning och plocka bort de två tänderna.

Han var så fantastisk duktig!!! Grät ingenting hos tandläkarna, gjorde precis som de bad om. Bara att sitta i tandläkarstolen själv och gapa, visa och låta någon pilla på tänderna när man måste ha så ont, är imponernade. Vet ju att han är väldigt duktig men att han kunde vara så här duktig när det har hänt nått sånt här, visst jag ju inte. Och det var inte bara vi som var imponerade. Utan även de på Eastmaninstitutet sa flera gånger till oss att så här bra brukar det inte gå.

Så nu har vi en 3-åring som ser ut som en 6-åring... Fast med en skrubbad läpp. Om det har blivit några skador på de permanenta tändern vet man inte ännu.

2 kommentarer:

  1. Usch å fy! Lät inte alls något vidare. Hoppas att er lilla hjälte ändå mår ganska bra efter omständigheterna.

    SvaraRadera
  2. Ja, usch det var hemskt! Men M är glad och busig som vanligt! Enda är att han frågar när vi borstar tänderna "Men varför tog de bort tänderna?"...

    SvaraRadera