tisdag, maj 26, 2009

Vad har F för sig nu för tiden?

Det är så himla svårt att komma ihåg vad barn har för sig vid en viss ålder. Så nu tänkte jag skriva lite om vad F har för sig. Inte för att alla drygt 9,5 månaders bäbisar håller på med samma saker.



F gillar mycket att undersöka saker. Och med undersöka menar jag suga på. Han kryper ju inte. Men han ålar och det snabbt. Nu står han dock gärna i krypställning. Men skall han komma fram så ålar han. Tror det beror delvis på att vi inte har några mattor utan bara trägolv. Han kan ta sig upp från liggande till sittande till knästående. Och igår lyckades han ställa sig upp! Men han kan ju inte riktigt hantera det. Ibland när han har tagit sig upp mot någonting kan han inte ta sig ned själv. Då säger han till. Favoriter, som han gärna ålar till, är kontakter, toalettborstar, ugnen och trappen.

Sen kan han klappa på bordet om vi gör det. Han säger mycket "bababa" och liknande. Och vi har försökt lära honom vart lampan är. Eftersom det verkar mycket viktigt att små barn kan det. Vi tror att han kan det även om det inte är helt säkert att han gör det vaje gång.

Han kan ta små saker även om det inte är något perfekt pincettgrepp ännu. Om han inte får ha någon sak blir han helt förtvivlad när man tar den ifrån honom. Han gillar inte snorsugen heller. Nu börjar han gråta bara man tar fram den.

Han tycker mycket om att dra i hår (mitt). Han tycker mycket om att bada. Han brukar ligga i badkaret och plaska och plaska. Han kan orma sig och böja sig någonting enormt. Speciellt när man byter blöjor. Fast han har alltid varit fantastiskt duktig på att böja sig bakåt! Jag tror ju att det var så han låg i magen, när han satte sig på tvären.

Något han tycker är väldigt skojigt är när M gör någonting. Gärna någonting lite tokigt. Då kan han verkligen skratta väldigt mycket. Men över lag är han ganska lättroad. Och för det mesta är han glad och gosig. Supermysig helt enkelt!

3 kommentarer:

  1. Kul att höra hur F har utvecklats! :)

    SvaraRadera
  2. Cirkus Borgström: mmmm!

    Irina: Ja, det händer ju lite grejer på 9,5 månad. Men minnet är inte så bra. För att jag ska ha en chans att komma ihåg måste jag hänga upp det på någonting "vid jul" eller liknanade...

    SvaraRadera